2
nieuws op
Linkedin
Open het menu
sluit het menu

Nieuws

Qlik Sense: rapportage voor iedereen!

Home » Bedrijf » Nieuws » Qlik Sense: rapportage voor iedereen!

Qlik Sense


Qlik Sense: rapportage voor iedereen!

Visualisatie voor en door iedereen!

Qlik, de leverancier van QlikView, lanceert Qlik Sense: een rapportagetool die door iedereen kan worden gebruikt. Ook zonder ICT achtergrond is het nu een koud kunstje om mooie visualisaties te bouwen. Qlik Sense kan op ieder gewenst device worden ingezet. Naast de (gratis) desktop versie zijn ook de officiële licenties (tokens) verkrijgbaar. U kunt nu eenvoudigweg grafieken slepen en plaatsen, gevoed door uw eigen data. Flexibiliteit staat voorop!



QlikView vs Qlik Sense

QlikView vs Qlik SenseQlik Sense is niet een nieuwe versie van QlikView; het is geheel nieuwe software. Het betreft twee verschillende user interfaces die dezelfde analyse engine gebruiken. Dit houdt in dat oude scripts vrijwel altijd op dezelfde wijze als voorheen werken. Toch zijn de beide tools verschillend. De verschillen op een rijtje:

Qlik Sense

  • Een rapportagetool waarbij relatief weinig voorbereiding (ontwikkelwerk) is vereist.
  • De gebruiker is volledig vrij in het samenstellen van een eigen layout en het bouwen van eigen charts.
  • Qlik Sense biedt “self-service” data discovery, hetgeen inhoudt dat er sprake is van een actievere, modernere en meer betrokken gebruiker.
  • Qlik Sense beschikt over “smart search” (à la Google) en over storytelling (inzichten delen met elkaar)
  • Gebruiksvriendelijk en modern, past zich aan schermgrootte aan.

QlikView

  • Bedoeld voor zakelijke toepassingen, waarbij veel voorbereiding in het datamodel, de charts en de formules is vereist.
  • Deze toepassing wordt beschikbaar gesteld aan de eindgebruiker (guided analytics).
  • De eindgebuiker heeft de volledige vrijheid om data te verkennen, te selecteren en te navigeren in de informatie. Op deze wijze vindt hij zowel vragen als antwoorden in de data.
  • De eindgebruiker is echter beperkt in het maken van nieuwe visualisaties.

Daarnaast ondersteunt Qlik Sense data-integratie, om zo meerdere ongelijksoortige gegevensbronnen naadloos met elkaar te kunnen vergelijken en daar analyses op uit te voeren. De krachtige API’s geven ontwikkelaars de mogelijkheid om Qlik Sense te ontsluiten naar webpagina’s en andere applicaties. Bovendien kunnen ontwikkelaars naar wens extra functionaliteiten toevoegen. Qlik Sense is een eerste release van een versie die verder doorontwikkeld wordt en gaandeweg meer mogelijkheden en functies zal krijgen. Veel functies van QlikView zullen in de toekomst worden ingebed in Qlik Sense.

Beschikbaarheid

Qlik Sense is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar. Qlik introduceert hiermee ook een nieuw, flexibel afrekenmodel op basis van tokens. Qlik Sense tokens kunnen worden toegewezen aan vaste gebruikers, maar ook aan login sessies voor één of meerdere gebruikers. Met een op tokens gebaseerd licentiemodel kunnen klanten meerdere servers inzetten, verspreid over meerdere regio’s, zonder dat hier extra kosten mee gemoeid zijn.

Qlik Sense is complementair aan het reeds bestaande QlikView platform. Naast Qlik Sense blijft Qlik ook haar bestaande QlikView producten ontwikkelen en onderhouden. Qlik Sense Desktop blijft ook beschikbaar als gratis download.

Ontdek het zelf!

Wilt u zelf Qlik Sense uitproberen? Download Qlik Sense GRATIS voor uw desktop. Vul uw gegevens in en u ontvangt een e-mail van ons met een download link. Na installatie van de software kunt u uzelf overtuigen van de kracht van Qlik Sense!

Vragen?

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Miranda Krommendijk via mk@victa.nl of 074-2915208.

Qlik Elite Solution Provider
Victa is een ervaren en gecertificeerde Qlik Elite Solution Provider. Wij bieden u een compleet aanbod van Qlik professional services: Qlik-software, Qlik Cloud Hosting, Qlik consultancy, Qlik opleidingen en Qlik helpdesk. Hiermee heeft u als klant alle disciplines en dienstverlening m.b.t. Qlik bij één leverancier.
Victa Qlik Authorized training partner Victa Qlik Expertise partner Victa Qlik Elite Managed Services partner Victa Qlik OEM partner Victa Qlik Elite Solutions partner
Support
Bedrijf
ISO certificering
ISO 27001 en ISO 9001 certificeringen
Victa mag zich sinds begin 2019 officieel ISO 27001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering kunnen wij aantonen dat de processen op het gebied van informatiebeveiliging goed op orde zijn. Ook mag Victa zich sinds begin 2019 officieel ISO 9001 gecertificeerd noemen. Met deze certificering hebben we een managementsysteem ontwikkeld voor kwaliteit.
Copyright © 2009 - Victa | Disclaimer | Privacy | Software-ULA | Sitemap | Werken bij Victa
Victa facebook Victa Linkedin Victa twitter Victa youtube Victa youtube Victa pinterest Victa google maps Victa mail